43. Länsiväyläjuoksu SU 28.4.2019

Karo Hämäläinen

Viipurin Urheilijat on jälleen järjestämässä Länsiväyläjuoksua keväällä 2019. Perinteinen tapahtuma starttaa 28.4.2019 jo 43. kerran. Otaniemestä lähtevä ja Otaniemeen päättyvillä juoksureiteillä on mittaa 17,3 ja 6 kilometriä. Lisäksi valittavana on 6 kilometrin kävelysarja, jonka voi suorittaa myös esim. sauvakävellen.

 

17,3 km juoksussa on miehistä mukana mm moninkertainen 1/2-maratonin Suomen mestari ja matkan SE:n haltija, maratonin kaksinkertainen olympiaedustaja Jussi Utriainen (Lahden Ahkera). Naisten pitkällä matkalla kärkikahinoissa on mukana mm maratonin Suomen mestaruuden voittanut Pauliina Utriainen (Lahden Ahkera).

6 km juoksussa miesten sarjassa kilpailee mm nuorten maastojuoksuissa Suomen mestaruuden voittanut Samuel Rautiainen (Viipurin Urheilijat) ja ennätyskuntoinen Samuel Fishaye (Leppävaaran Sisu).
_____________________________________________________________________
Triathlon-messujen yhteydessä sunnuntaina klo 11:00 haastatellaan Miksi Juoksen -kirjan kirjoittanutta Karo Hämäläistä:

"Ensimmäinen juoksutavoitteeni oli saunalenkki

Kaikki alkoi varomattomasti saunalenkistä. Olin ryhtynyt käymään keskiviikkoisin kirjailijatalo Villa Kiven saunassa. Parilla kollegalla oli tapana kipaista ennen löylyjä kaksi kolme kertaa Töölönlahden ympäri. Halusin mukaan, mutta juokseminen pelotti. Kävin salaa kokeilemassa, millaista lenkkeily olisi. Hirveältähän se tuntui. Muutaman harjoituskerran jälkeen rohkenin kuitenkin liittymään saunalenkkiseurueeseen.

Pian juoksusta tuli tapa, siitä kasvoi rutiini. En osannut enää olla juoksematta. Vaikka minulle juoksussa tärkeintä on arkinen juoksentelu, juoksutapahtumat tuovat harrastukseen ryhtiä ja kimallusta. Juoksukisa antaa tavoitteen, jota kohti harjoittelu suuntautuu. Kun osallistuu erilaisiin tapahtumiin, tulee treenattuakin eri tavoin. Se syventää ymmärrystä juoksusta, siis juoksijasta itsestään."  -Karo Hämäläinen

Karon kirja "Miksi Juoksen" Ostettavissa Triathlon-messuilla Viipurin Urheilijoiden pisteeltä tarjoushintaan 19,90 EUR.

Tapahtuman sivuille pääset tästä! Tervetuloa mukaan!