Viipurin Urheilijat: Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen

Ajankohtaista

Viipurin Urheilijoiden sotia edeltäneen kauden menestyksekkäin urheilija oli Armas Valste (1905–1991, vuoteen 1934 Wahlstedt). Valste saavutti kuusi SM-kultaa kuulantyönnössä ja neljä korkeushypyssä. Lisäksi hän sai yhden hopean pituushypyssä. Hyppy- ja heittolajin SM-kultaa ovat Valsteen lisäksi saavuttaneet vain Urho Peltonen (seiväshyppy ja keihäänheitto) ja Kallio Kotkas (korkeus ja kiekko).
Rooman EM-kisoissa 1974 Viipurin Urheilijoiden väellä riitti riemunaiheita. Maailman huipulle 400 metrillä noussut Riitta Salin voitti matkan uudella maailmanennätysajalla 50,14. Markku Taskinen yllätti 800 metrillä ja saavutti pronssia ajalla 1.45,89.
Ilman tulosta karsinnassa ja lopulta EM-kulta finaalin päätteeksi. Miten ihmeessä se on mahdollista? Taustalla oli tietenkin Suomen tekemä protesti, joka meni läpi ja Päivi Alafrantti sai heittää EM-finaalissa karsinnan tuloksetta jäämisestä huolimatta.
Viikonloppuna Oulussa ja Kempeleessä oteltiin 14-22 -vuotiaiden moniotteluiden SM-mitaleista. VU:ta kisoissa edusti Martta Rautala, joka otteli Kempeleessä N22-sarjassa.
Kesän viidennet seurakisat toimivat monelle kenraaliharjoituksena viikonlopun Junnuhuipentumaa ajatellen. Junnuhuipentuma kisataan lauantaina ja sunnuntaina Eläintarhan kentällä.
Viikonloppuna on kisattu 14/15-vuotiaiden SM-kisat Saarijärvellä kun taas 16/17-vuotiaiden paremmuus ratkottiin Leppävaarassa, Espoossa. Saarijärveltä matkaan lähti neljä SM-mitalia ja Espoosta saldona oli yksi hopeamitali.
RSS ATOM