Viipurin Urheilijat: Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen

Ajankohtaista

Viikonloppuna käydyissä 19/22 -vuotiaiden SM-kisoissa kumpikin VU:n urheilija ylsi kuudensilla sijoilla Kalevan Malja -pisteille.
100 tarinaa VU:sta -sarja jatkuu tänään katsauksella Olympiahistoriaan ja erityisesti Helsingin olympiakisoihin 1952 VU:n näkökulmasta.
Kalevan Kisat starttaavat Jyväskylässä, Harjun stadionilla, huomenna torstaina. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, ensimmäiset lajeina käytävät miesten ja naisten kävelyt kisataan Jyväskylän sataman kupeessa. Harjulla kisat käynnistyvät naisten 7-ottelun pika-aidoilla klo 16.00 ja seurattavaa riittää aina sunnuntai-iltaan saakka. Erinäisten sairastelujen ja loukkaantumisten johdosta VU:lta lähtee matkaan pieni mutta iskukykyinen kolmen urheilijan joukkue.
Viipurin Urheilijat pääsi palaamaan alkuperäiseen kotikaupunkiinsa vuoden 1942 aikana. Samaan aikaan toiminta jatkui myös Helsingissä. Viipurissa VU kantoi päävastuun 12. heinäkuuta 1942 järjestetyistä ”Nousevan Viipurin kisoista”. Mukana oli myös talvisodan alla saavutetun urheilusovun hengessä Työväen Urheiluliiton väkeä.
Viipurin Urheilijat täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi julkaisemme perustamispäivästä 10.7. alkaen 100 tarinaa seurasta aina 8.12. asti, jolloin seuraa juhlitaan Karjalatalolla Käpylässä. Juttusarjassa tulemme kurkistamaan seuran kaikille vuosikymmenille muun muassa menenstyksekkäiden urheilijoiden, arvokisamitalien ja ennätysjuoksujen kautta. Aloitusjutussa VU:n 100-vuotisjuhlajulkaisuakin paraikaa työstävä Jouko Kokkonen avaa seuran ensimmäisiä vuosikymmeniä sisällissodasta aina 1940-luvulle ja jatkosotaan asti.
Alkukesän merkittävimmät junnukisat on nyt käyty, kun viikonloppuna järjestettiin Youth Athletics Games Espoon Leppävaarassa. VU:n junnut ovat kisailleet kiitettävällä tahdilla sekä PM-kilpailuissa että muissa lähialueen kisoissa.
RSS ATOM