Viipurin Urheilijat: Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen

Ajankohtaista

Kestävyysjuoksussa ei järjestetty kuntoilutapahtumia ennen sotia, eikä heti niiden jälkeenkään. Karjalan maratonia voi silti pitää Pääkaupunkijuoksun edeltäjänä. Se keräsi maan huippuja, kuten Pääkaupunkijuoksukin teki 1970–1980-luvuilla. Viipurissa viivalla nähtiin myös kovia kansainvälisiä nimiä.
Viipurin Urheilijoiden kasvatti Matti Hagman (21.9.1955–12.10.2016) oli urheilijana monilahjakkuus. Hän oli ensimmäinen Suomesta NHL:ään siirtynyt jääkiekkoilija. Taitavan keskushyökkääjän urheilu-uran perusta oli juniorivuosien jääkiekonpeluun ohella yleisurheilussa, pesäpallossa ja koripallossa.
Viipurin Urheilijat on liikuttanut kuntoilun ystäviä Pääkaupunki-teemalla 45 vuotta. Syksyisen juoksujuhlan ohelle tarjolla on ollut hiihtoa ja kävelyä omina tapahtuminaan. Hiihdosta on ollut luovuttava, mutta kävelyperinne jatkuu Pääkaupunkijuoksun yhteydessä.
Kesän viimeiset Silja Line -seurakisat kisattiin Mustavuoressa maastojuoksujen merkeissä. Päivän sateet taukosivat sopivasti juuri kisojen ajaksi vaikka jo sateen uhkaki oli tainnut aika monen junnun jättää kotiin kastumisen pelossa. Onneksi paikalla oli kuitenkin kolmisenkymmentä reipasta lasta ja nuorta, joten hyvät maastokisat saatiin kuitenkin pystyyn!
RSS ATOM