Viipurin Urheilijat: Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen

Ajankohtaista

Viipurin Urheilijat on liikuttanut kuntoilun ystäviä Pääkaupunki-teemalla 45 vuotta. Syksyisen juoksujuhlan ohelle tarjolla on ollut hiihtoa ja kävelyä omina tapahtuminaan. Hiihdosta on ollut luovuttava, mutta kävelyperinne jatkuu Pääkaupunkijuoksun yhteydessä.
Kesän viimeiset Silja Line -seurakisat kisattiin Mustavuoressa maastojuoksujen merkeissä. Päivän sateet taukosivat sopivasti juuri kisojen ajaksi vaikka jo sateen uhkaki oli tainnut aika monen junnun jättää kotiin kastumisen pelossa. Onneksi paikalla oli kuitenkin kolmisenkymmentä reipasta lasta ja nuorta, joten hyvät maastokisat saatiin kuitenkin pystyyn!
Viipurin Urheilijoiden edustajat saavuttivat vuonna 1988 peräti 18 SM-kultaa. Tulos on seuran historian paras. VU voitti myös Kalevan maljan toistaiseksi viimeisimmän kerran seuran historiassa.
Viipurin Urheilijoiden sotia edeltäneen kauden menestyksekkäin urheilija oli Armas Valste (1905–1991, vuoteen 1934 Wahlstedt). Valste saavutti kuusi SM-kultaa kuulantyönnössä ja neljä korkeushypyssä. Lisäksi hän sai yhden hopean pituushypyssä. Hyppy- ja heittolajin SM-kultaa ovat Valsteen lisäksi saavuttaneet vain Urho Peltonen (seiväshyppy ja keihäänheitto) ja Kallio Kotkas (korkeus ja kiekko).
Rooman EM-kisoissa 1974 Viipurin Urheilijoiden väellä riitti riemunaiheita. Maailman huipulle 400 metrillä noussut Riitta Salin voitti matkan uudella maailmanennätysajalla 50,14. Markku Taskinen yllätti 800 metrillä ja saavutti pronssia ajalla 1.45,89.
RSS ATOM