Viipurin Urheilijat: Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen

Ajankohtaista

Viikonloppuna on kisattu 14/15-vuotiaiden SM-kisat Saarijärvellä kun taas 16/17-vuotiaiden paremmuus ratkottiin Leppävaarassa, Espoossa. Saarijärveltä matkaan lähti neljä SM-mitalia ja Espoosta saldona oli yksi hopeamitali.
Viikonloppuna käydyissä 19/22 -vuotiaiden SM-kisoissa kumpikin VU:n urheilija ylsi kuudensilla sijoilla Kalevan Malja -pisteille.
100 tarinaa VU:sta -sarja jatkuu tänään katsauksella Olympiahistoriaan ja erityisesti Helsingin olympiakisoihin 1952 VU:n näkökulmasta.
Kalevan Kisat starttaavat Jyväskylässä, Harjun stadionilla, huomenna torstaina. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, ensimmäiset lajeina käytävät miesten ja naisten kävelyt kisataan Jyväskylän sataman kupeessa. Harjulla kisat käynnistyvät naisten 7-ottelun pika-aidoilla klo 16.00 ja seurattavaa riittää aina sunnuntai-iltaan saakka. Erinäisten sairastelujen ja loukkaantumisten johdosta VU:lta lähtee matkaan pieni mutta iskukykyinen kolmen urheilijan joukkue.
Viipurin Urheilijat pääsi palaamaan alkuperäiseen kotikaupunkiinsa vuoden 1942 aikana. Samaan aikaan toiminta jatkui myös Helsingissä. Viipurissa VU kantoi päävastuun 12. heinäkuuta 1942 järjestetyistä ”Nousevan Viipurin kisoista”. Mukana oli myös talvisodan alla saavutetun urheilusovun hengessä Työväen Urheiluliiton väkeä.
RSS ATOM