Viipurin Urheilijat: Liikuntaa parhaassa seurassa

Ajankohtaista

Kalevan Kisat starttaavat Jyväskylässä, Harjun stadionilla, huomenna torstaina. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, ensimmäiset lajeina käytävät miesten ja naisten kävelyt kisataan Jyväskylän sataman kupeessa. Harjulla kisat käynnistyvät naisten 7-ottelun pika-aidoilla klo 16.00 ja seurattavaa riittää aina sunnuntai-iltaan saakka. Erinäisten sairastelujen ja loukkaantumisten johdosta VU:lta lähtee matkaan pieni mutta iskukykyinen kolmen urheilijan joukkue.
Viipurin Urheilijat pääsi palaamaan alkuperäiseen kotikaupunkiinsa vuoden 1942 aikana. Samaan aikaan toiminta jatkui myös Helsingissä. Viipurissa VU kantoi päävastuun 12. heinäkuuta 1942 järjestetyistä ”Nousevan Viipurin kisoista”. Mukana oli myös talvisodan alla saavutetun urheilusovun hengessä Työväen Urheiluliiton väkeä.
Viipurin Urheilijat täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi julkaisemme perustamispäivästä 10.7. alkaen 100 tarinaa seurasta aina 8.12. asti, jolloin seuraa juhlitaan Karjalatalolla Käpylässä. Juttusarjassa tulemme kurkistamaan seuran kaikille vuosikymmenille muun muassa menenstyksekkäiden urheilijoiden, arvokisamitalien ja ennätysjuoksujen kautta. Aloitusjutussa VU:n 100-vuotisjuhlajulkaisuakin paraikaa työstävä Jouko Kokkonen avaa seuran ensimmäisiä vuosikymmeniä sisällissodasta aina 1940-luvulle ja jatkosotaan asti.
Alkukesän merkittävimmät junnukisat on nyt käyty, kun viikonloppuna järjestettiin Youth Athletics Games Espoon Leppävaarassa. VU:n junnut ovat kisailleet kiitettävällä tahdilla sekä PM-kilpailuissa että muissa lähialueen kisoissa.
Vaikka kesälomat vasta alkoivat, olemme edenneet jo ulkokauden kolmansiin Silja Line -seurakisoihin. Kentällä oli torstai-iltana jälleen mukavasti lapsia ja olipa joukossa jälleen muutamia ensi kertaa kisaamassa olleitakin. Nyt seurakisoista pidetään hieman taukoa ja seuraavat kisat ovat 24.7., eli kesätauon jälkeen.
Yleisurheilukausi on starttaamassa toden teolla, kun viikonloppuna kisataan ympäri maata ja maailmaa. Viipurin Urheilijoiden järjestämissä Toukokuun kisoissa moni suomalaisurheilija avaa kautensa. Myös VU:n pituushyppääjä Arttu Pajulahti avaa kautensa lauantaina Saksassa.
Maanantaina ja tiistain kilpailtiin Helsyn junnuottelut Eläintarhan kentällä Helsingissä. VU:ta edusti hienosti yhdeksän junioria ja tuomisina oli kisakokemuksen lisäksi kaksi mitalia, kun 9-vuotiaat tytöt ottivat tuplamestaruuden Viipurin Urheilijoille!
Viikonloppuna juostut SM-maastot päättivät maasto- ja tiejuoksukauden ja seuraavaksi onkin hiljalleen aika siirtyä radalle. Perniössä juostiin viikonlopun aikana maastomestaruuksista aina 9-sarjasta aikuisten sarjoihin saakka, kun lauantaina kisat polkaistiin käyntiin Flying Finns -junnumaastoilla sekä SAUL:n mestaruusmaastoilla. Sunnuntaina vuorossa olivat SM-maastot.
RSS ATOM