Henni Tofferi ja Arttu Pajulahti Ruotsin kaatoon viikonloppuna!

Tanja Taipale
28.8.2017

Viipurin Urheilijoiden urheilijat Henni Tofferi ja Arttu Pajulahti on valittu tulevana viikonloppuna käytävään Ruotsiotteluun. Kamppailu käydään tänä vuonna Tukholmassa.

Vuorovuosin Suomessa ja Ruotsissa käytävä Ruotsiottelu on monelle urheilijalle perinteinen kauden päätös. Tänä vuonna ratakautensa tuohon taistoon päättää ensimmäistä kertaa myös VU:n Henni Tofferi. Henni pääsee pukemaan Suomen värit ylleen ulkoradoilla ensimmäistä kertaa viikonloppuna Tukholmassa, kun hänet valittiin Camilla Richardssonin ja Janica Mäkelän lisäksi Ruotsiottelun 5000 metrille. Henni edusti Suomea jo Tampereella pohjoismaiden hallimaaottelussa helmikuun 11. Silloin matkana oli 3000 metriä.

- Onnistuneen hallikauden jälkeen yksi kesän tavoitteistani oli paikka Ruotsiotteluun, joten todella iloisin mielin lähden Tukholmaan juoksemaan, sanoo maaotteluvalinnasta hieman yllättynyt Henni Tofferi. Luulin, että juoksin ratakauden viimeisen kisan viikonloppuna, mutta ihan ei niin nyt käynytkään, naurahtaa Tofferi.

Tofferi lähtee hakemaan nousujohteista juoksua Tukholmasta ja toivoo vähintään oman tasoistaan suoritusta, vaikkei kunto enää olekaan terävimmillään näin kauden lopulla.

Kotimaisena tilastokärkenä Ruotsiin lähtevä Arttu Pajulahti saa miesten pituuteen seurakseen tilastokakkosen ja -kolmosen, eli Kristian Bäckin ja Kristian Pullin.

Alustavan aikataulun mukaan naisten 5000 metriä juostaan lauantaina klo 19:20 Suomen aikaan ja miesten pituus alkaa vain viisi minuuttia myöhemmin.

Tsemppiä Artulle ja Hennille viikonloppuun!

 

 

Koko Suomen joukkueen löydät täältä.