Joulujuhlissa palkittiin jälleen kauden parhaita

Tanja Taipale
18.12.2017

VU:n joulujuhlissa kuultiin jälleen seuran nuorien soittamana kaunista joulumusiikkia, laulettiin ja nautittiin jouluherkuista. Perinteiseen tapaan myös kauden parhaita palkittiin.

Junnupalkinnot 2017

Ryhtipalkinto jaetaan positiivisen ja esimerkillisen asenteen omaavalle VU:n junnulle. Tänä vuonna palkinnon saaja on osoittanut aitoa Nuori Suomi -henkeä käymällä tunnollisesti harjoituksissa, kilpaillut omassa ja vanhempien sarjassa niin henkilökohtaisissa kisoissa kuin viesteissä aina seurakisoista SM-tasolle saakka. Lisäksi palkinnonsaaja on osallistunut erilaisten massatapahtumien järjestämiseen, muistanut kannustaa myös muita ja ollut suureksi avuksi muun muassa seuran Instagram-tilin päivittäjänä.
Palkinnon sai Lotta Joenpolvi.

 

Vuoden poikaan ja Vuoden tyttöön pätevät samat perustelut: ahkera harjoittelu ympäri vuoden ja myös seuran treenien ulkopuolella, innokas kilpaileminen useissa eri lajeissa ja kilpailuissa menestyminen. Molemmissa näkyy määrätietoista asennetta ja innostusta kilpailemiseen.
Vuoden poika -palkinnon sai Aapeli Hatanpää.
Vuoden tyttö -palkinnon sai Pihla Tiilikainen.

 

Päivi Tikkasen -malja myönnetään kestävyysjuoksuissa kunnostautuneelle nuorelle urheilijalle. Päivi Tikkanen on Suomen kaikkien aikojen parhaita naiskestävyysjuoksijoita, ja hän sijoittui mm. Tokion MM-kisoissa vuonna 1991 neljänneksi 3000 metrillä. Palkinnon saaja on osoittanut määrätietoista ja tavoitteellista asennetta sekä aktiivisuuta kilpailemiseen. Palkinnonsaaja on ja sijoittui ikäluokkansa SM-kilpailujen 1500 metrin esteissä kuudenneksi.
Päivi Tikkasen -maljan sai Otto Lintula.

 

Vuoden Talent -palkinnolla halutaan kannustaa VU:n nuoria panostamaan monipuoliseen harjoitteluun ja rohkeuteen kokeilla rajojaan eri lajeissa. Nyt palkittava urheilija on kilpaillut kuluvana vuonna menestyksekkäästi pikamatkoilla, kaikissa neljässä hyppylajissa, aitajuoksussa, kestävyysmatkoilla, keihäänheitossa sekä tämän listauksen jälkeen ei niin yllättäen - moniottelussa. Tämän vuoden palkinnon saaja on osoittanut paitsi monipuolisuutta myös kovaa asennetta ja halua harjoitella.
Vuoden Talent -palkinnon sai Okko Tiilikainen

 

Kimmokepalkinto jaetaan urheilijalle, joka omaa mahdollisuudet kehittyä todelliseksi huippu-urheilijaksi ahkeralla ja tunnollisella harjoittelulla. Palkinnolla kannustetaan jatkamaan hyvin alkaneella urheilijan polulla; polku, joka tämän nuoren kohdalla on yleisurheilun saralla kestänyt vasta vajaan vuoden.
Palkinnon sai Miska Koponen.

 

Vuoden ikäkausiurheilija jaetaan 15-vuotiaiden ja sitä nuorempien parhaalle urheilijalle. Palkinnon perusteina on käytetty ennen kaikkea kilpailuissa menestymistä, innokasta harjoittelua ja reilua asennetta muita kohtaan. Nyt palkittava urheilija ylsi kuluneella kaudella SM-hopealle T14 sarjan Suomenmestaruuskilpailuissa. Lisäksi palkittava on kilpaillut todella ahkerasti monessa eri yleisurheilulajissa, tästä kielii muun muassa kauden yli 80 tilastotulosta.
Palkinnon sai Nellinoora Maunula.

 

Vuoden Juniorivalmentaja -palkinto on jaettu vuodesta 2012 alkaen, jolloin Viipurin Urheilijat saavutti Sinettiseura-aseman ja jonka myötä Nuori Suomi lahjoitti seuralle junnuohjaajalle jaettavan kiertopalkinnon. Nuori Suomi -junnuohjaaja on kannustava ja innostaa nuoria omatoimiseen liikuntaan. Palkinnon saaja on ollut aktiivisesti mukana kentillä niin kilpailuissa kuin harjoituksissakin ja ohjeistanut urheilijoita myös treeniaikojen ulkopuolella. Palkittavalla valmentajalla on osaamista ja ammattitaitoinen ote valmentamiseen.
Palkinnon sai Ville Halonen.

 

”Ilman laadukasta ohjausta ei tule hyviä urheilijoita”, tämä on perustelu vuoden junioriohjaajapalkinnolle. Osaava ja innostava ohjaaja osaa toteuttaa ikäryhmälle sopivan haastavia mutta hauskoja harjoitteita ja kannustaa kaikkia tasapuolisesti taito- tai menestystasosta riippumatta. Tänä vuonna palkittava ohjaaja on osaava, luotettava ja halukas kehittämään itseään valmentajana ja ohjaajana. Palkittava osallistuu myös aktiivisesti seuran muihin toimintoihin kuten massatapahtumien järjestämiseen ja toimitsijatehtäviin.
Palkinnon sai Iiro Hietamäki.


Edellä mainittujen lisäksi SM-kisoihin osallistuneet nuoret urheilijat palkittiin kunniapalkinnolla. SM-edustuksesta kunniapalkinnon saivat (aakkosjärjestyksessä) seuraavat:
(viestiedustus):
Christina Bäckman
Elma Hannikainen
Sini Ilves
Jenni Kokkonen
Sirja Minkkinen
Vilma Muinonen
Dara Ubani

(henk.koht. edustus):
Lotta Joenpolvi
Emma Kariluoma
Vilja Ketolainen
Otto Lintula
Nellinoora Maunula
Anniina Pirkkala
Venla Salonen
Emilia Tala
Juulia Tala
Miika Tala
Okko Tiilikainen
Pihla Tiilikainen 
Eelis Uitto

Kannustuspalkintojen perusteluina ovat aktiivinen harjoittelu ja kilpaileminen sekä massatapahtumien järjestelyihin osallistuminen. Tavoite on palkinnolla kannustaa jatkamaan hyvin edennyttä urheiluharrastusta ja myös innostaa muita seuran nuoria rohkeasti kilpailemaan. Kannustepalkinnot jaettiin seuraaville junnuille:

Sohvi Puska
Mai Holi
Enna Samuli
Lotta Antila
Anni Komulainen
Carmen Vaha
Emma Välimäki
Miina Kilpeläinen
Milka Mansikka
Anna Nygård
Maisa Mikkola
Melissa Metsvahi
Meaminea Kerkelä
Ada Henriksson
Saana Säilä
Lotta Holopainen
Elsa Kariluoma
Jemina Pitkänen
Samu Friberg
Aaro Saarinen
Samuel Koski
Sajan Irincheev
Hassan Gelle
Mortti Metsäkoivu
Daniel Harju
Eelis Ruokolainen
Marius Pashur
Santeri Liukkonen
Miki Miettinen
Niklas Gillberg
Aarne Hannikainen
Teemu Jauhiainen

 

Aikuisurheilun palkinnot 2017

Vuoden toimitsija on esimerkillisellä ja pyyteettömällä tavalla osallistunut lähes jokaiseen VU:n kilpailuun ja tapahtumaan. Kuluvan vuoden aikana hän on toiminut toimitsijana sekä lasten ja aikuisten kisoista, seuran massatapahtumissa ja talkoissa - eli ei taida löytyä VU:n tapahtumaa, jossa tätä henkilöä ei paikalla näkisi.
Palkinnon sai Lari Valtanen.

 

Tellen pytty on saanut nimensä seuran vuosien 1997-2006 seuran puheenjohtajan ja nyt seuran kunniapuheenjohtaja Tellervo Haapaniemi-Koskisen mukaan. Telle myös nimeää vuosittain palkinnon saajan. Tänä vuonna perusteina palkinnolle on ollut esimerkillinen toiminta urheilukentällä ja sen ulkopuolella, positiivinen asenne ja hyvä urheilullinen menestys vuoden aikana. Palkinnonsaaja on tehnyt tasaista nousua kohti Suomen huippua, josta Kalevan Kisojen 4. ja 5. sija sekä halli SM-kilpailujen kaksi nelossijaa kielivät.
Telle itse on matkoilla, eikä päässyt jakamaan palkintoa mutta hän on itse palkinnon valinnut ja hankkinut ja nimestä poiketen, pytty ei tänä vuonna ole pytty vaan koru.
Palkinnon sai Henni Tofferi.

 

Nuori keskimatkuri -palkinto jaetaan kestävyysmatkoilla ansioituneelle nuorelle juoksijalla, joka omaa mahdollisuudet kehittyä terävimmälle huipulle saakka. Palkinnonsaaja pelaa myös koripalloa maajoukkuetasolla ja yleisurheilun SM-kilpailuissa lajeiksi valikoitui tänä vuonna paitsi keskimatkat myös kolmiloikka. Tuomisina kesän SM-kisoista oli hopeaa 2000 metrin esteistä sekä seitsemäs sija 800 metriltä.
Palkinnon sai Eelis Uitto.
 

Vuoden valmentaja -palkinnon saaja valittiin SUL:n pituushypyn ja kolmiloikan lajivalmentajaksi vuonna 2014 ja seuraavana vuonna hän siirtyi myös VU:n Arttu Pajulahden henkilökohtaiseksi valmentajaksi. Asiantuntemuksellaan palkittava valmentaja on menestyksekkäästi valmentanut Arttua kohti maailman pituushyppykärkeä.
Palkinnon sai Suren Ghazaryan

 

Ryhtipalkinto on kiertänyt seurassamme jo vuodesta 1953 saakka. Se jaetaan positiivisen asenteen omaavalle urheilijalle, joka edustaa esimerkillisellä tavalla VU:n värejä.
Tämän vuoden ryhtipalkinnon saaja edustaa VU:ta aina hymyssä suin rennon iloisella asenteella ja kaikesta toiminnasta huokuu hyvä tekemisen meininki, jota hän on tänä vuonna esimerkillisesti jakanut myös junnutreeneissä vieraillessaan.
Palkinnon sai Joonas Harjamäki

 

Vuoden kestävyysjuoksijan palkinto menee urheilijalle, joka on aikuisella iällä noussut Suomen parhaiden kestävyysjuoksijoiden joukkoon. Seinäjoen Kalevan kisoissa tämä palkittava urheilija juoksi seitsemännelle sijalle 10 000 metrillä ja syksyllä maraton kulki kuin unelma ja kisan jälkeen kaulaan ripustettiin kultainen mitali Suomen mestaruuden merkiksi.
Palkinnon sai Paula Tukiainen.
 


Vuoden Urheilija on osoittanut kovan työn ja peräänantamattoman asenteen tuottavan tulosta. VU:n vuoden 2017 urheilija panostaakin urheiluun täysillä elämän jokaisella osa-alueella. Tänä vuonna hän sijoittui Kalevan Kisoissa 2. sijalle, hyppäsi itsensä Lontoon MM-kisajoukkueeseen sekä ponkaisi parhaan suomalaistuloksen pituushypyssä (810) sitten vuoden 2010 ja Tommi Evilän Suomen ennätyksen (822).
Vuoden urheilija on pituushyppääjä Arttu Pajulahti.