Sanna Saarman-Kemppi palaa kilpakentille

Tanja Taipale
1.4.2018

Kolminkertaisen seitsenottelun Kalevan kisa -mestarilla on ollut hinku kilpailemaan jo pari vuotta ja nyt on vihdoin aika jälleen pukea piikkarit jalkaan ja katsoa, mihin rahkeet riittävät. Sanna Saarman-Kempin tavoitteena on nimittäin kilpailla Kalevan kisoissa tulevana kesänä.

Viipurin Urheilijoita nykyisin edustava Sanna Saarman-Kemppi palaa paitsi seuran palkkalistoille myös kilpakentille. Kahta työpäivää viikossa 3.4. alkaen tekevä Sanna toteaa järjestelyn olevan optimaalinen.
- Minulla on kuitenkin vielä pieni lapsi kotona. Sen yhdistäminen tavoitteelliseen urheiluun on jo haaste itsessään. Mutta koska leipää on pöytään hankittava, on töissäkin käytävä. Kaksi päivää töitä viikossa turvaa toimeentulon mutta ehdin kuitenkin tehdä vaadittavat 6-9 harjoitusta viikossa.
Päättäessään kilpauransa vuoden 2012 keväällä Saarman-Kemppi edusti Esbo If:ää mutta on tämän jälkeen edustanut VU:ta muun muassa seuraotteluissa.
- Luonnollisesti edustan tulevalla kaudella VU:ta. Enkä edes voisi enää vaihtaa seuraa, sillä kisasin jo tammikuussa VU-LUM -seuraottelussa, Sanna toteaa viitaten seurasiirtosääntöihin, joiden mukaan seuranvaihto tulee tehdä edellisvuoden marraskuun loppuun mennessä.
Sanna kokeili tammikuun seuraottelussa kuulantyönnön tuloskuntoaan ja oli positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvin kuula lensi vain muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen.
- Kuulan lajiharjoittelua emme ole tehneet vielä yhtään, siihen nähden tulos oli varsin tyydyttävä. Sittemmin peruskuntoa on rakennettu maltillisesti lastenvaunuhölkällä, vauvajumpalla ja aviomiehen kotiin suunnitteleman kuntosalin avulla. Vanhat kilpailuvideot ja helmikuussa pidetty Floridan leiritys ovat tuoneet lisämotivaatiota harjoitteluun. Huhtikuussa keskitytään enemmän peruskuntoharjoitteluun ja Sanna aikookin osallistua mm 42. pidettävään Länsiväyläjuoksuun Espoon Otaniemessä.
- Lähden Espooseen hakemaan omaa ennätystulosta. Osallistun 17,3 km juoksuun, jos harjoitukset sujuvat ongelmitta, mutta vähintäänkin juoksen 6 km matkan. Juoksuun lähdetään taistelemaan tosissaan ja kokeilemaan omia rajoja. Maaliin tulen vaikka ryömien, mutta kaikkeni aion reitin varrelle jättää”, toteaa Sanna päättäväisenä.
Sannaa lähtee Länsiväyläjuoksuun kirittämään Hannes Alarotu, joka on kuulunut Sannan valmennustiimiin viime kesästä saakka, kun paluuprojekti starttasi. Toisena valmentajana taustalla häärää Anatoli Mihailov. Lisäksi he konsultoivat useita lajiasiantuntijoita valmennuksessa. Kokonaisuusvastuu valmennuksesta on kuitenkin Mihailovilla.
- Tähtäimenä on Jyväskylän Kalevan Kisat. Sitä ennen teen yhden tai mahdollisesti kaksi moniottelua ja kisaan lisäksi yksittäisissä lajeissa. Tarkkaa kilpailukalenteria ei ole vielä rakennettu, mutta kausi starttaa viimeistään Toukokuun kisoissa 26.5.

Seura toivottaa onnea ja menestystä Sannalle ja koko tiimille paluuprojektiin!