VU-blogi

SPORTTITETTI

Hei sinä kahdeksas tai yhdeksäs luokkalainen nuori, jolla ei ole vielä TET-paikkaa. Oletko jo kysynyt paikkaa omasta urheiluseurastasi? Viipurin Urheilijat ottavat mielellään (toki mahdollisuuksien mukaan) TET:tiläisiä tutustumaan omaan toimintaansa!

Olen itse urheillut Viipurin Urheilijoissa vuodesta 2010 lähtien ja tässä ajassa seuran toiminta on tullut tuksi jo melkoisen hyvin. Halusin kuitenkin syventää tietämystäni liittyen seuramme toimintaan, joten tartuin tarjoukseen kun sain kuulla uudesta Sporttitetti hankkeesta. Mikäli kiinnostuit Sporttitetistä, käy katsomassa alla olevasta linkistä lisää informaatiota asiaan liittyen.

https://www.nuortenakatemia.fi/hankkeet/sporttitetti-nuoren-nakoala-liikuntatyohon/

Minun TET-jaksoni kesti kaksi viikkoa. Sen aikana työskentelin Liikuntamyllyssä VU:n toimistolla. Urheiluseurojen toimintaan kuuluu tietenkin tavallinen toimistötyö, joten se olikin olennaisesti yksi osa TET:iäni. Toimistolla mm. siivosin varastoa, järjestelin numerolappuja talven hallikilpailuja varten, päivitin VU:n sosiaalisia medioita ja autoin ratkaisemaan vastaan tulevia ongelmia.

TET:in aikana pääsin myös tutustumaan Suomen Urheiluliiton toimintaan ja sen merkitykseen suomalaisessa yleusurheilussa. Ennen TET:iä seuran ulkopuolinen toiminta oli minulle kuin pimeää avaruutta, mutta päivä Suomen Urheiluliitolla valaisi tietämystäni huimasti. Samalla kerralla pääsimme käymään Valotalolla järjestetyllä ilmaiskirppiksellä!

Kun työskentelee omassa urheiluseurassaan, näkee oikeasti miten paljon aikaa, vaivaa ja kovaa työtä tehdään esimerkiksi kilpailujen järjestämiseksi. Silloin oppii oikeasti arvostamaan tehtyä työtä. Eli kokonaisuudessaan koko kaksi viikkoa oli huisin hauskaa ja opettavaista aikaa. Voin siis suositella jokaiselle urheilevalle nuorelle Sporttitettiä erittäin lämpimästi!

- Lotta Joenpolvi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VU-blogissa tullaan tarttumaan seuraa, urheilua tai yleensäkin urheilumaailmaa koskettaviin ajankohtaisiin aiheisiin. Kirjoittajina toimivat seuran urheilijat, yhteistyökumppanit, valmentajat ja muut seuran toiminnassa mukana olevat nuoremmat ja vanhemmat kirjoittajat.

Tervetuloa mukaan!