Martta rikkoi haamurajan Turussa!

17.7.2019

Martta rikkoi haamurajan aidoissa!

Turun tyynessä illassa ja hyvissä olosuhteissa Martta starttasi juoksuun päättäväisen kovaa vauhtia jättäen useimmat kanssakilpailijat jo ensimmäiselle aidalle tultaessa. Juoksu sujui jo melko tasapainoisesti ja vauhti pysyi hyvin koko ratakierroksen loppuun asti. Martalla on vasta kolme 400m aitakisaa juostuna, joten ennätysparannuksia saattaa vielä olla luvassa.

Viipurin Urheilijoiden 22-vuotias Martta Rautala kilpaili 400 metrin aitajuoksussa ensi kerran urallaan Turun Tilastopajacupissa 4. kesäkuuta, jolloin hänen aikansa oli 62,55. Kuukausi sitten Raaseporissa hän paransi ennätyksensä 60,80:een ja nyt tiistaina 16.7 Tilastopajacupissa uransa kolmannessa startissa alle minuutin 59,99:ään. Tuloksella mennään rankingissa jaetulle sijalle 4. Nea Mattilan kanssa ja tilastokärkeen Viivi Lehikoiseen on "vain" 1,97 sekuntia.

Rautala on pitkään kokeillut useita lajeja. Jo 15-vuotiaana hän voitti tyttöjen Suomen mestaruuden kuulantyönnössä ja on sen jälkeen menestynyt varsinkin moniottelijana kooten seitsenottelussa 5115 pistettä.

https://www.yleisurheilu.fi/…/eljas-aalto-pinkoi-2132-mart…/