Kilpailutoiminta

Harjoittelun vastapainoksi kisoissa kannattaa käydä testaamassa kisakuntoaan, jotta voi paremmin seurata omaa kehittymistään. Junnujen kilpailut ovat leikkimielisiä ja yhteishenkeä nostavia tapahtumia eikä niihin osallistumista tarvitse pelätä. 13-vuotiaiden ja sitä nuorempien kilpailuissa noudatetaan lasten yleisurheilusääntöjä.

Seuran sisäisissä kisoissa voivat kaikki pienimmätkin junnut harjoitella kilpailemista. Muihin kisoihin osallistumisessa voi pääsääntönä pitää, että nuorimpaan kilpailusarjaan voivat hyvin osallistua 2 vuotta nuoremmatkin. Useimmissa kisoissa nuorin sarja on T/P9 eli 7-vuotiaatkin voivat hyvin osallistua. Joissain kisoissa, esimerkiksi seurakisoissamme, on myös sarjat T/P7 ja T/P5.

Seurakisat, seuran järjestämät avoimet kisat, PM-kisat sekä vanhemmilla junioreilla AM- ja SM-kilpailut ovat seuran jäsenille ilmaisia. Muiden kisojen maksut täytyy maksaa itse. Seura tiedottaa myös näistä kisoista.
Urheilija/Huoltaja vastaa ilmoittautumisista niin piirin kisoihin kuin omakustanteisiinkin kisoihin. Poikkeuksena näihin viestit, Seuracup ja seuraottelut, joihin seura nimeää joukkueen. 

Lisää kilpailuja löytyy myös valtakunnallisesta kilpailukalenterista osoitteeesta www.kilpailukalenteri.fi ja kilpailukalenterin käyttöohjeet löydät tämän sivun oikesta palstasta.

Kilpailusarjat menevät syntymävuoden mukaan ja samaan sarjaan kuulutaan koko vuosi. Esimerkiksi T9 ja P9 sarjoihin kuuluvat ne junnut, jotka täyttävät kyseisenä kalenterivuonna enintään 9 vuotta.

7-15-vuotiaiden kilpailuja ovat:
- seuran omat seurakisat
- VU:n nuorisokisat
- piirin mestaruuskilpailut
- Seuracup
- Youth Athletics Games
- Tampere Junior Indoor Games

 Muista, että kilpailut kasvattavat!


Sarjajaot

Sarjajaot aiheuttavat usein paljon pähkäilyä. Mihin sarjaan lapseni kuuluu? Pitääkö todella kisata vuotta vanhempien kanssa? 
 

Yleisurheilukisoissa sarjajaot menevät yleensä kahden vuoden välein seuraavasti:

T/P9            kyseisen kalenterivuoden aikana 8 tai 9 vuotta täyttävät
T/P11          kyseisen kalenterivuoden aikana 10 tai 11 vuotta täyttävät
T/P13          kyseisen kalenterivuoden aikana 12 tai 13 vuotta täyttävät jne.

 

Eli vuonna 2021 (tammikuusta lähtien)…

9-vuotiaissa kisailevat 2012-2013-syntyneet
11-vuotiaissa 2010-2011-syntyneet
13-vuotiaissa 2008-2009-syntyneet
15-vuotiaissa 2006-2007-syntyneet

Joissakin isommissa kisoissa jokaisella ikäluokalla saattaa olla oma sarja, koska kisailijoita olisi yhdessä sarjassa muuten todella runsaasti. Tällöin kisataan siis ainoastaan samaa ikäluokkaa olevien kanssa, esim. 10-vuotiaiden sarjassa kisailevat 2008- syntyneet ja 11-vuotiaissa 2009-syntyneet. 

Lapsia kannattaa rohkaista kisailemaan, mutta muistuttaa, että joka toinen vuosi kisaillaan sarjassa, jossa on myös vuotta vanhempia. Tällöin lapsi osaa jo ennakoida, että hän voi kisalla isompia vastaan eikä tämä tule yllätyksenä tai ilmene pettymyksinä kisapaikalla tai kisan jälkeen.