Viipurin Urheilijat: Liikuntaa parhaassa seurassa

Ajankohtaista

Kesän viimeiset Silja Line -seurakisat kisattiin Mustavuoressa maastojuoksujen merkeissä. Päivän sateet taukosivat sopivasti juuri kisojen ajaksi vaikka jo sateen uhkaki oli tainnut aika monen junnun jättää kotiin kastumisen pelossa. Onneksi paikalla oli kuitenkin kolmisenkymmentä reipasta lasta ja nuorta, joten hyvät maastokisat saatiin kuitenkin pystyyn!
Viipurin Urheilijoiden edustajat saavuttivat vuonna 1988 peräti 18 SM-kultaa. Tulos on seuran historian paras. VU voitti myös Kalevan maljan toistaiseksi viimeisimmän kerran seuran historiassa.
Viipurin Urheilijoiden sotia edeltäneen kauden menestyksekkäin urheilija oli Armas Valste (1905–1991, vuoteen 1934 Wahlstedt). Valste saavutti kuusi SM-kultaa kuulantyönnössä ja neljä korkeushypyssä. Lisäksi hän sai yhden hopean pituushypyssä. Hyppy- ja heittolajin SM-kultaa ovat Valsteen lisäksi saavuttaneet vain Urho Peltonen (seiväshyppy ja keihäänheitto) ja Kallio Kotkas (korkeus ja kiekko).
Rooman EM-kisoissa 1974 Viipurin Urheilijoiden väellä riitti riemunaiheita. Maailman huipulle 400 metrillä noussut Riitta Salin voitti matkan uudella maailmanennätysajalla 50,14. Markku Taskinen yllätti 800 metrillä ja saavutti pronssia ajalla 1.45,89.
Ilman tulosta karsinnassa ja lopulta EM-kulta finaalin päätteeksi. Miten ihmeessä se on mahdollista? Taustalla oli tietenkin Suomen tekemä protesti, joka meni läpi ja Päivi Alafrantti sai heittää EM-finaalissa karsinnan tuloksetta jäämisestä huolimatta.
Viikonloppuna Oulussa ja Kempeleessä oteltiin 14-22 -vuotiaiden moniotteluiden SM-mitaleista. VU:ta kisoissa edusti Martta Rautala, joka otteli Kempeleessä N22-sarjassa.
RSS ATOM