Nuorisovalmennusryhmät 2002-2012 syntyneille

Nuorisovalmennusryhmät on tarkoitettu 2002-2012 syntyneille nuorille, jotka haluavat harjoitella tavoitteellisesti, 2009-2012 syntyneet muodostavat yhdessä harjoittelevan ikäluokan ja 2002-2008 syntyneet toisen.

2009-2012 syntyneiden nuorisovalmennusryhmä tullaan suuren kysynnän vuoksi jakamaan alkavalla 2023-2024 kahteen. Tavoitteena mahdollistaa mahdollisimman monen innokkaan ja motivoituneen nuoren laadukas ja kehittävä harjoittelu.

Viipurin Urheilijoiden nuorisovalmennustoiminta on monipuolista huippu-urheiluun tähtäävää yleisurheilutoimintaa, joka toteutetaan ammattitaitoisien valmentajien johdolla ja SUL:n uutta urheilijanpolkua noudattaen. Harjoitusohjelmat perustuvat kausi-, viikko- ja päiväsuunnitelmiin, jotka perustuvat eri lajiryhmien lajianalyysiin. Ryhmissä on mahdollista harjoitella lajisuuntautumisen mukaisesti 3-6 kertaa viikossa (monilaji urheilijat voivat, ottaa myös vähemmän harjoituskertoja).

Harjoitteleminen ryhmässä on tavoitteellista valmentajan ja urheilijan asettamien päämäärien mukaisesti. Kilpailuun valmistavalla ja kilpailukaudella yksilöllinen lajipainotus suunnitellaan yhdessä valmentajan kanssa omien toiveiden ja ominaisuuksien perusteella. Ryhmät osallistuvat kauden aikana seuran järjestämiin tapahtumiin, leirityksiin, piirin, alueen ja Suomenmestaruustason kilpailuihin. Osa urheilijoista on myös mukana piirileirityksissä ja alueellisen nuorten maajoukkueen leirityksessä. 

Ryhmien harjoittelu on monipuolista yleisurheiluharjoittelua, joka antaa valmiudet huippu-urheiluun niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Nuorisovalmennusryhmät koostuvat 5-15 urheilijasta, joilla kaikilla on oma nimetty henkilökohtainen valmentaja. Urheilijoiden harjoittelun tukena on myös seuran erilaiset tukipalvelut. Toiminta on avoinna ympäri vuoden urheilullisille ja tavoitteelliseen harjoitteluun valmiille nuorille.


Nuorisovalmennusryhmät harjoittelevat määrätietoisesti kohti alla mainittuja yleisurheilukauden pääkilpailuja. Aktiivinen harjoitteleminen ja osallistuminen kauden pääkilpailuihin oman osaamisen mukaisesti on edellytyksenä harjoitusryhmissä pysymiselle.

  • TJIG Tampere Junior Indoor Games
  • YAG Youth Athletics Games
  • Seuracup
  • Aluemestrauuskilpailut ja piirimestaruuskilpailut
  • PM-, AM-, SM-viestit
  • SM-kilpailut (eri ikäryhmien sm-kilpailut)
  • Seuraottelut
  • Kansainväliset kilpailut

Miten valmennusryhmät jaetaan? 

Jokainen nuorisovalmennusryhmään haluava ilmoittautuu nuorisovalmennusryhmään ja ilmoittautuneet muodostavat yhden ison kokonaisuuden, josta ryhmät jaetaan alla olevien kriteerien mukaan nuorisovalmennusryhmä I ja II. Toiveita ryhmän osalta otetaan vastaan, mutta ryhmiin voimme ottaa vain rajallisesti urheilijoita. Valmennuksen toiveena, että nuori osaisi itse löytää itselleen sopivan tasoisen ryhmän. Jos olet epävarma kumpaan ryhmään, kannattaisi hakea tai teille herää kysymyksiä olkaa yhteydessä valmennuspäällikköön Mikko Tissari.


Nuorisovalmennusryhmä I

Soveltuu 2009-2011 syntyneille nuorille, joilta löytyy motivaatiota, sitoutumista kehittyä nuorena urheilijana ja sitoutuu kilpailemaan tärkeimmissä kilpailuissa mahdollisuuksien mukaan. Ryhmän urheilijoiden tavoitteena aina oman ikäsarjansa sm-kisat. Ryhmässä urheilijat ovat motivoituneita, sitoutuneita harjoittelemaan sekä ohjatusti, että omatoimisesti valmentajan ohjeiden mukaan. Nuorisovalmennusryhmä I soveltuu nuorille, joilla yleisurheilutaustaa enemmän, yleisurheilulajien ja ominaisuuksien perusteet ovat pääosin kunnossa (juoksemisen, ponnistamisen ja heittämisen perusteet). Ryhmässä 13-sarjalaiset sitoutuvat vähintään 3 harjoituskertaan viikossa ja 15-sarjalaiset vähintään 4 harjoituskertaan viikossa, poikkeuksena monilaji urheilijat. Ryhmän alaisuudessa toimii hyppyryhmä ja kestävyysryhmän nopeus- ja voimaharjoittelu tapahtuu kyseisen ryhmän yhteydessä.


Nuorisovalmennusryhmä II

Soveltuu 2009-2012 syntyneille nuorille, joilta löytyy motivaatiota, sitoutumista kehittyä nuorena urheilijana ja halua kilpailla kauden aikana eri kilpailuissa.  Nuorisovalmennusryhmä II soveltuu nuorille, joilla yleisurheilutaustaa on vähemmän, yleisurheilulajien ja ominaisuuksien perusteet ovat vielä kehitteillä. Ryhmässä sitoudutaan vähintään 3 harjoituskertaan viikossa.


13-15-sarjojen ikäryhmät harjoittelevat pääosin vielä monipuolisesti ja moniottelupohjaisesti, vaikka oma lajivalinta alkaakin jo vähitellen kirkastua. Osa ryhmien urheilijoista harrastaa yleisurheilun lisäksi myös muita urheilulajeja, harjoituskertoja kertyy viikossa noin 3-10 urheilijasta riippuen.


2002-2008 syntyneiden nuorisovalmennusryhmä toteutetaan yhtenä ryhmänä. 17-sarjasta ylöspäin urheilijoiden harjoittelu painottuu päälajin tai lajien lajitaitoharjoitteluun ja tätä tukevaan monipuoliseen ominaisuusharjoitteluun. Tavoitteena valmiudet päälajin huippuvaiheen harjoittelemiseen ja kilpailemiseen. Ryhmän urheilijoiden tavoitteena aina oman ikäsarjansa sm-kisat. Ryhmässä urheilijat ovat motivoituneita, sitoutuneita harjoittelemaan sekä ohjatusti, että omatoimisesti valmentajan ohjeiden mukaan.


Nuorisovalmennustoiminnassa tarjolla yleisurheilun lajiryhmät lueteltuna alla, joko ryhmäharjoitteluna tai yksilöharjoitteluna:

Pikajuoksu

Aitajuoksu

Kestävyysjuoksu

Pituushyppy ja kolmiloikka

Korkeushyppy ja seiväshyppy

Kuulantyöntö

Keihäänheitto

Kiekonheitto

Moukarinheitto

Moniottelut


Talkoovastuu:

Jokaisen urheilijan tai urheilijan vanhemman vastuulla on toimia talkoolaisena vähintään kahdessa (2) seuran järjestämässä tapahtumassa kauden 2023-2024 aikana (2 talkoovuoroa/lapsi/vuosi). Vanhemmat lapset voivat myös itse olla mukana auttamassa monessa eri tapahtumassa.


Harjoitusryhmät, -paikat ja -ajat:

13v (2011-2012 syntyneet) Ryhmässä voi valita 3/4/5 harjoitusta viikossa.
Hallikausi: Liikuntamylly ti 17.45-19.45, pe 17.45-19.45, la 12.30-14.30 + lisäharjoitukset erikseen sovitusti
Ulkokausi: Heteniitty Vuosaari ti 17.30-19.30, to 17.30-19.30, pe 17.30-19.30 + lisäharjoitukset erikseen sovitusti

15v (2009-2010 syntyneet) Ryhmässä voi valita 3/4/5 harjoitusta viikossa.
Hallikausi: Liikuntamylly ti 17.45-19.45, pe 17.45-19.45, la 12.30-14.30 + lisäharjoitukset erikseen sovitusti
Ulkokausi: Heteniitty Vuosaari ti 17.30-19.30, to 17.30-19.30, pe 17.30-19.30 + lisäharjoitukset erikseen sovitusti

17-22v (2002-2008 syntyneet) -> Ryhmässä voi valita 3/4/5/6 harjoitusta viikossa
Hallikausi: Liikuntamylly harjoitukset sovitaan kauden ennen kauden alkua aloituspalaverissa.

Ulkokausi: Heteniitty Vuosaari harjoitukset sovitaan kauden ennen kauden alkua aloituspalaverissa.

Harjoitusajoissa ja paikoissa on yhdessä valmentajan kanssa sovittuja poikkeuksia, riippuen harjoituskaudesta ja lajisuuntautumisesta.