Kauden avauksia viikonloppuna

Tanja Taipale
25.5.2018

VU:n pituushyppääjä Arttu Pajulahti avaa kautensa Saksassa Weinheimissä lauantaina hypättävässä kilpailussa. Kuva: Mikko MJ Pitkänen/Noname
VU:n pituushyppääjä Arttu Pajulahti avaa kautensa Saksassa Weinheimissä lauantaina hypättävässä kilpailussa. Kuva: Mikko MJ Pitkänen/Noname

Yleisurheilukausi on starttaamassa toden teolla, kun viikonloppuna kisataan ympäri maata ja maailmaa. Viipurin Urheilijoiden järjestämissä Toukokuun kisoissa moni suomalaisurheilija avaa kautensa. Myös VU:n pituushyppääjä Arttu Pajulahti avaa kautensa lauantaina Saksassa.

Vaikka kelit ovat olleet suotuisat jopa Suomessa kisaamiselle jo jonkin aikaa, starttailee yleisurheilijoiden kisakausi vasta pikkuhiljaa. Ja syykin on selvä - ei sitä ennalta laadittua treeni- ja kisaohjelmaa niin vain kelien mukaan muutella.

Lauantaina Eläintarhan kentällä klo 11 alkaen järjestettävistä Toukokuun kisoista ulkoratakauden aloittavat esimerkiksi kestävyysjuoksijat Camilla Richardsson (Vasa IS) ja Sara Kuivisto (Borgå Akilles). Kaksikko ottaa toisistaan mittaa 3000 metrin kisassa, johon on ilmoittautunut peräti 23 juoksijaa. Viivalle asettuvat myös viime vuoden Kalevan kisojen 3000m esteiden hopeanainen Janica Rauma (os. Mäkelä, Forssan Salamat), Kaisa Tyni sekä Saija Seppä, joiden 3000 metrin ennätys on 9:30 luokkaa.

Miesten 3000 metrin esteissä joukko on pienempi mutta järkevällä juoksulla ainakin kaksikolla Joonas Harjamäki (VU) - Hannu Granberg (Lahden Ahkera) lienee mahdollisuudet yhdeksän minuutin alitukseen.
Kenttälajeista mainittakoon naisten korkeudesta 181 hypännyt Karhulan Katajaisten Ilona Äyräväinen sekä Keski-Uudenmaan yleisurheilun nuori 3-loikkaaja Saara Hakanen, jolta tänäkin kesänä on lupa odottaa hienoja ennätysparannuksia.

Toukokuun kisoissa nähdään paitsi yleisen sarjan parhaimmistoa myös paljon junioreita ja VU:n värejä. Reilu 30 Viipurin Urheilijoiden junioria on ilmoittautunut kisaan, joten hienosti tulee vipinää olemaan kentällä myös järjestävän seuran urheilijoista.

Myös Viipurin Urheilijoiden pituushyppääjä Arttu Pajulahti avaa kautensa lauantaina Saksan Weinheimissa järjestettävässä Kurpfalz Galassa. Pajulahti on leireillyt kevään sekä Espanjassa että Turkissa ja siirtyikin Turkin leiriltä suoraan Saksaan kisaamaan. Harjoitukset ovat sujuneet hienosti ja luotto tekemiseen on kova. Kovan tuloksen hyppääminen heti ensimmäisessä kilpailussa on täysin mahdollinen.
Berliinin EM-kisoista menestystä halajava Pajulahdesta tuli talvella isä ja perhe onkin kulkenut leireillä mukana talven ja kevään aikana. Ken tietää - ehkä onnistunut perhe- ja urheilijaelämän yhteensovittaminen on avain menestykseen kesän kisoja ajatellen!

 

Seura toivottaa menestystä ja onnistunutta kauden avausta kaikille viikonloppuna kisaaville urheilijoille!