100-vuotisjuhlissa palkittiin kauden parhaita

14.12.2018

Aikuisten palkittavat
Aikuisten palkittavat
Nuorison palkittavat
Nuorison palkittavat

VU:n 100-vuotisjuhlissa lauantaina 8.12. jaettiin kauden parhaiden palkinnot sekä nuorisolle että aikuisille. Alla lista palkintuista perusteluineen. Onnea kaikille palkituille!

Nuorison palkinnot 2018

 

Ryhtipalkinto jaetaan positiivisen ja esimerkillisen asenteen omaavalle VU:n junnulle. Tämän vuotinen palkinnon saaja on osoittanut aitoa seurahenkeä ja muun muassa tsempannut seurakavereitaan myös kisoissa, joihin hän ei itse ole osallistunut.
Palkinnon sai Ronja Orivuori.

 

Vuoden poikaan ja Vuoden tyttöön pätevät samat perustelut: ahkera harjoittelu ympäri vuoden ja myös seuran treenien ulkopuolella, innokas kilpaileminen useissa eri lajeissa sekä myös kilpailuissa menestyminen. Molemmissa näkyy määrätietoinen asenne ja tekemisen meininki.
Vuoden poika -palkinnon sai Iivo Hämäläinen.
Vuoden tyttö -palkinnon sai Miina Kilpeläinen.

 

Päivi Tikkasen -malja myönnetään kestävyysjuoksuissa kunnostautuneelle nuorelle urheilijalle. Päivi Tikkanen on Suomen kaikkien aikojen parhaita naiskestävyysjuoksijoita, ja hän sijoittui mm. Tokion MM-kisoissa vuonna 1991 neljänneksi 3000 metrillä. Palkinnon saaja on osoittanut monipuolisen harjoittelun merkityksen juoksemalla elämänsä toisessa estekisassa suoraan SM-mitaleille -ensimmäisessä juoksussa rikkoutui SM-raja ja toisella kerralla palkintona oli SM-pronssi.
Päivi Tikkasen -maljan sai Aleksi Nokkanen.

 

Vuoden Talent -palkinnolla halutaan kannustaa VU:n nuoria panostamaan monipuoliseen harjoitteluun ja rohkeuteen kokeilla rajojaan eri lajeissa. Nyt palkittava urheilija on kilpaillut kuluvana vuonna menestyksekkäästi lähes kaikissa ikäluokkansa lajeissa. Tämän vuoden palkinnon saaja on osoittanut paitsi monipuolisuutta myös ahkeraa ja innostunutta harjoiteluasennetta.
Vuoden Talent -palkinnon sai Sara Söderman.

 

Kimmokepalkinto jaetaan urheilijalle, joka omaa mahdollisuudet kehittyä todelliseksi huippu-urheilijaksi ahkeralla ja tunnollisella harjoittelulla. Palkinnolla kannustetaan jatkamaan hyvin alkaneella urheilijan polulla; polku, joka tämän nuoren kohdalla on saanut uuden vaihteen sen oman lajin löydyttyä kilpakävelystä.
Palkinnon sai Sajan Irincheev.

 

Vuoden ikäkausiurheilija jaetaan 15-vuotiaiden ja sitä nuorempien parhaalle urheilijalle. Palkinnon perusteina on käytetty ennen kaikkea kilpailuissa menestymistä, innokasta harjoittelua ja reilua asennetta muita kohtaan. Nyt palkittava urheilija ylsi kuluneella kaudella kahteen Suomen mestaruuteen P14 sarjassa. Juoksu kulkee lujaa ja jalka nousee tällä raketilla sen verran hyvin, että hänet palkittiin muutama viikko sitten myös ikäsarjansa parhaana poikana Helsingin piirissä. 
Palkinnon sai Miska Koponen.

 

Vuoden Juniorivalmentaja -palkinto on jaettu vuodesta 2012 alkaen, jolloin Viipurin Urheilijat saavutti Sinettiseura-aseman (nykyiseltä nimeltään Tähtiseura) ja jonka myötä Nuori Suomi lahjoitti seuralle junnuohjaajalle jaettavan kiertopalkinnon. Nuori Suomi -junnuohjaaja on kannustava ja innostaa nuoria yhdessä tekemiseen, joka on näkynyt ryhmän erinomaisena ryhmähenkenä. Palkinnon saaja on ollut aktiivisesti mukana kentillä niin kilpailuissa kuin harjoituksissakin. Palkittavalla valmentajalla on osaamista ja ammattitaitoinen ote valmentamiseen ja hän on jo ensimmäisellä kaudellaan VU:ssa luotsannut urheilijansa useampaan SM-mitaliin.
Palkinnon sai Anatoli Mihailov.

 

”Ilman laadukasta ohjausta ei tule hyviä urheilijoita”, tämä on perustelu vuoden junioriohjaajapalkinnolle. Osaava ja innostava ohjaaja osaa toteuttaa ikäryhmälle sopivan haastavia mutta hauskoja harjoitteita ja kannustaa kaikkia tasapuolisesti taito- tai menestystasosta riippumatta. Tänä vuonna palkittava ohjaaja on osaava, luotettava ja halukas kehittämään itseään ohjaajana.
Palkinnon sai Vilma Paavilainen.


Edellä mainittujen lisäksi SM-kisoihin osallistuneet nuoret urheilijat palkittiin kunniapalkinnolla. SM-edustuksesta kunniapalkinnon saivat (aakkosjärjestyksessä) seuraavat:
(viestiedustus):
Samu Friberg
Mortti Metsäkoivu

(henk.koht. edustus):
Aapeli Hatanpää
Iivo Hämäläinen
Sajan Irincheev
Lotta Joenpolvi
Vilja Ketolainen
Miska Koponen
Otto Lintula
Minja Nietula
Aleksi Nokkanen
Anni Rajala
Emilia Tala
Juulia Tala
Okko Tiilikainen
Eelis Uitto

 

Aikuisurheilun palkinnot 2018Vuoden toimitsija on esimerkillisellä ja pyyteettömällä tavalla osallistunut lähes jokaiseen VU:n kilpailuun ja tapahtumaan. Kuluvan vuoden aikana hän on toiminut toimitsijana sekä lasten ja aikuisten kisoista, seuran massatapahtumissa ja talkoissa. Harvassa ovat ne kerrat, kun henkilö vastaa kieltävästi pyyntöön tulla hommiin lananvarteen tai kuskaamaan tavaraa Otaniemeen Länsiväyläjuoksuun.
Palkinnon sai Ismo Purhonen.

 

Tellen malja on saanut nimensä seuran vuosien 1997-2006 seuran puheenjohtajan ja nyt seuran kunniapuheenjohtaja Tellervo Haapaniemi-Koskisen mukaan. Telle myös nimeää vuosittain palkinnon saajan. Tänä vuonna perusteina palkinnolle on ollut esimerkillinen toiminta urheilukentällä ja sen ulkopuolella ja positiivinen asenne. Palkinnonsaaja on tehnyt rikkonut ennätyksiään tänä vuonna erityisesti juoksulajeissa.
Viime vuoden kaltaisesti Tellen malja on tänäkin vuonna koru.
Palkinnon sai Martta Rautala.

 

Villen vauhtimalja -palkinto jaetaan kestävyysmatkoilla ansioituneelle nuorelle juoksijalla, joka omaa mahdollisuudet kehittyä terävimmälle huipulle saakka. Palkinnonsaaja pelaa myös koripalloa maajoukkuetasolla ja yleisurheilun SM-kilpailuista tänä vuonna tuomisina oli hopeaa 800 metriltä sekä viides sija 1 500 metriltä.
Palkinnon sai Eelis Uitto.

 

Vuoden valmentaja -palkinnon saaja on jo useamman vuoden tehnyt menestyksekkäästi yhteistyötä valmennettavansa kanssa matkalla kohti maailman kärkeä. Palkinto menee viime vuoden tapaan osaavalle, iloiselle ja asiantuntevalle valmentajalle Suren Ghazaryanille.

 


Nyt valittava Vuoden Urheilija on osoittanut kovan työn ja peräänantamattoman asenteen tuottavan tulosta. VU:n vuoden 2018 urheilija panostaakin urheiluun täysillä elämän jokaisella osa-alueella. Tänä vuonna hän sijoittui Kalevan Kisoissa lajissaan neljänneksi ja oli Suomen tilastoissa kolmas. Loppukauden haasteet alkavat nyt olla voitettu kanta ja tähtäin jo ensi kaudessa.
Vuoden urheilija on viime vuoden tapaan pituushyppääjä Arttu Pajulahti.