Heteniityn urheilukenttä mittavaan remonttiin!

1.4.2019


Viipurin Urheilijat ry on hankkinut Heteniityn urheilukentän omistukseensa Helsingin kaupungilta. Kahden vuoden tiiviit neuvottelut on vihdoin saatu päätökseen ja kiistakysymyksistä päästiin lopulta yhteisymmärrykseen. VU ja Helsingin kaupunki olivat jo aiemmin sopineet yleisurheilun ja jalkapallon monitoimiareenan rakentamisesta Vuosaareen Heteniityn urheilukentälle. Neuvotteluiden päättymistä viivästyttivät kiista kaupungin osoittaman tuen määrästä stadionin alle tulevalle parkkihallille, sekä parkkihallista kauppakeskus Columbukseen ja metroasemalle johtavan tunnelin louhinnalle. Maanalaiseen rakentamiseen tarvittava louhintakalusto on lähivuosina pitkälti varattuna Länsimetron ja muiden tunnelihankkeiden aikataulujen mukaisesti, mutta tilanteeseen ollaan saatu jo tarjouksia ulkomaisen kaluston vuokraamisesta.

VU:n vt. toiminnanjohtaja Ilkka Pekkala on tyytyväinen sopimuksen syntymiseen ja yhteistyöhön kaupungin kanssa: "Olemme jo pitkään työstäneet tätä projektia ja on suuri helpotus kansainväliselle tiimillemme saada neuvotteluvaihe päätökseen. Projekti luo satoja uusia työpaikkoja Itä-Helsinkiin, sekä nostaa Vuosaaren aivan uuteen asemaan kansainvälisten kilpailujen ja tapahtumien toteuttajana."

Urheilukentälle rakennetaan myös katetut katsomot, laajat ravintolapalvelut, ympäri vuoden käytössä olevat harjoitustilat, oma lääkäriasema ja maanalainen uimaranta. Yleisurheiluharjoittelua palvelee erityisesti 200m pitkä kentän alle louhittu juoksusuora, sekä pituus- korkeus- ja seiväshyppypaikat. Maanalainen harjoitustila ei kuitenkaan ole aivan tavanomainen, vaan siellä pystyy Yhdysvaltojen Texasista hankittavan laitteiston avulla säätämään painovoiman vastusta. Tiloissa voi näin harjoitella joko kevennetyllä tai raskaammalla vastuksella. Uimaranta rakennetaan koeporauksissa löytyneen maanalaisen noin hehtaarin kokoisen järven yhteyteen, jota kiertää 200m pururata. 5000-paikkainen stadion sisältää myös 2000 m2 toimistotiloja, 14 korkealaatuista pukuhuonetta joukkuekäyttöön, 2 kuntosalia, uima-allasosastot, 20 erikokoista saunallista aitiota, parturi-kampaamon ja keilahallin. Erikoisuutena kentällä on Gladiaattorit -elokuvasta tuttu nurmipinnan hissitaso, jolla urheilijat ja pelaajat voidaan tuoda maanalaisista harjoitustiloista esiteltäviksi mylvivän Vuosaarelaisyleisön eteen. Stadionin remontissa päästään vauhtiin syksyn 2019 lopulla ja ennakoitu valmistumisaika on viimeistään kesällä 2022. Remontti ei kuitenkaan estä tulevien kesien harjoituskäyttöä, kentän kansi valmistuu jo talven 2020 aikana.

Stadionin tarkemmat suunnitelmat julkaistaan keväällä 30. Toukokuuta Eläintarhan kentällä käytävien 48. Toukokuun kisojen yhteydessä.