Espoo Rantamaraton ja Pääkaupunkijuoksu osaksi SUL:n juoksutapahtumia

7.4.2022

Espoo Rantamaraton ja Helsingin Keskuspuistossa järjestettävä Pääkaupunkijuoksu liittyvät osaksi Suomen Urheiluliiton (SUL) juoksutapahtumien kokonaisuutta. Siihen kuuluvat myös Helsinki City Running Day ja Naisten Kymppi.
Järjestelyn tavoitteena on kehittää tapahtumia laadukkaammiksi ja kiinnostavimmiksi ja vankistaa siten juoksun harrastusta ja kiinnostavuutta pääkaupunkiseudulla.

Käytännössä yhteistyö tarkoittaa, että Espoo Rantamaratonin ja Pääkaupunkijuoksun hallinnointi, markkinointi ja kehitystyö siirtyvät SUL:n juoksutapahtumille. Osallistujille on luvassa etuja heidän osallistuessaan useampaan SUL-juoksutapahtumaan. Espoon Tapiot ja Esbo IF hoitavat edelleen Rantamaratonin, ja Leppävaaran Sisu ja Viipurin Urheilijat Pääkaupunkijuoksun käytännön järjestelyt.
Resurssien yhdistämisellä saadaan merkittävä synergia yhteisissä hankinnoissa ja markkinoinnissa, ja kaikki olemassa oleva osaamisen edistämään tapahtumien kehitystyötä.

Helsinki City Running Day järjestetään 14. toukokuuta, Naisten Kymppi 21. toukokuuta, Espoon Rantamaraton 17. syyskuuta ja Pääkaupunkijuoksu 25. syyskuuta. Tapahtumiin odotetaan yhteensä noin 25 000 juoksun harrastajaa.