Koronaviruksen vaikutukset harjoitteluun päivitetty 30.10.20

30.10.2020

Viipurin Urheilijat seuraavat Suomen Olympiakomitean, Suomen Urheiluliiton ja Helsingin kaupungin ohjeita koronatilanteeseen liittyen. Ohjeita on päivitetty ja olemme VU:ssa linjanneet seuraavia asioita niiden pohjalta.


Harjoituksissa ja kilpailuissa:

Vanhempien oleskelua Liikuntamyllyn tiloissa rajoitetaan, eli harjoituksien aikana hallissa ei tule olla ylimääräisiä. Saattakaa lapsi harjoituksiin kokoontumispaikalle, josta hän voi jatkaa ohjaajan mukana harjoituksiin. Ohjaajat saattavat lapset harjoitusten jälkeen takaisin kokoontumispaikalle. Tällöin voimme pitää sisätiloissa olevien määrät mahdollisuuksien mukaan pienempinä ja tiedämme ketkä tilassa ovat olleet.

Ohjaajamme ja valmentajamme käyttävät harjoituksen ajan kasvomaskia. Maskin käyttöä uusien ohjeiden mukaan edellytetään sisätiloissa kaikilta 15-vuotta täyttäneiltä. Maskia ei tarvitse käyttää varsinaisten harjoitusten aikana, vaan se tuli olla kasvoilla harjoituksien alkuun asti ja välittömästi harjoituksen päätyttyä.

Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Mikäli samassa taloudessa on oireisia, altistuneita tai testituloksia odottavia, toivomme pidättäytymistä harjoituksiin tulemisesta.

Mahdollisuuksien mukaan välttäkää pukuhuoneita, vaan vaihtakaa harjoituksiin tarvittava vaatetus/varustus jo kotona. Peseytyminen harjoitusten jälkeen on myös hyvä hoitaa kotona.

Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen. Käsidesin saatavuus harjoituspaikoilla on tilan tarjoajan vastuulla.


Nämä ohjeet ovat voimassa toistaiseksi ja päivitämme niitä tarpeen mukaan tilanteen kehittyessä.

Viipurin Urheilijat


Lähteet:

THL

Suomen Olympiakomitea

Suomen Urheiluliitto

Helsingin Kaupunki